The Green Stamp Nieuws

THE GREEN STAMP NIEUWS

Maandelijkse donatie update (maart 2021)

Om het donatie systeem zo transparant mogelijk te maken, hebben wij alle cijfers van maart 2021 tot nu toe voor jou verzameld. In de grafiek hieronder, zie je de cijfers van het aantal bestellingen en aantal gekochte items. En, last but not least, het totale bedrag van commissies die binnen zijn gekomen om te doneren!

Monthly donate overview

Maandelijkse donatie update (februari 2021)

Om het donatie systeem zo transparant mogelijk te maken, hebben wij alle cijfers van februari 2021 tot nu toe voor jou verzameld. In de grafiek hieronder, zie je de cijfers van het aantal bestellingen en aantal gekochte items. En, last but not least, het totale bedrag van commissies die binnen zijn gekomen om te doneren!

Monthly donate overview

Maandelijkse donatie update (januari 2021)

Om het donatie systeem zo transparant mogelijk te maken, hebben wij alle cijfers van januari 2021 tot nu toe voor jou verzameld. In de grafiek hieronder, zie je de cijfers van het aantal bestellingen en aantal gekochte items. En, last but not least, het totale bedrag van commissies die binnen zijn gekomen om te doneren!

Monthly donate overview

Sumatra Orang Utan Explore

Sumatra Orang Utan Explore feature nu online

Snel gedurende onze video call met Sumatra Orang Utan Explore leerden wij hoe belangrijk het behoud van wildlife is voor Sumatra Orang Utan Explore. We leerden hun manier van werken en we konden niet enthousiaster zijn om hun verhaal met jullie te delen.
Ze doneren aan verschillende doelen, zoals Bukit Lawang Trust en Bukit Lawang Society.

Lees vooral de feature die wij hebben geschreven over Sumatra Orang Utan Explore en natuurlijk, wanneer je volgende keer jouw online aankoop koopt: doneer de ontvangen commissie aan hun project!

Maandelijkse donatie update (december 2021)

Om het donatie systeem zo transparant mogelijk te maken, hebben wij alle cijfers van december 2020 tot nu toe voor jou verzameld. In de grafiek hieronder, zie je de cijfers van het aantal bestellingen en aantal gekochte items. En, last but not least, het totale bedrag van commissies die binnen zijn gekomen om te doneren!

Monthly donate overview

Bukit Lawang Jungle Trekking Online

Bukit Lawang Jungle Trekking feature nu online

Toen wij de call hadden met dit wildlife project, wisten wij gelijk dat dit project volledig in lijn ligt met onze missie en visie.
Bukit Lawang Jungle Trekking heeft een sterke focus op het reduceren of recyclen van (plastic) afval in het regenwoud. Dit doen zij door te werken met meerdere strategieen, welke zijn gefocust op eduactie en het geven van het juiste voorbeeld.

Lees vooral de feature die wij hebben geschreven over Bukit Lawang Jungle Trekking en natuurlijk, wanneer je volgende keer jouw online aankoop koopt: doneer de ontvangen commissie aan hun project!

Eerste donaties overgemaakt

Nadat we precies een maand geleden zijn gelanceerd, kunnen we niet blijer zijn om aan te kondigen dat wij de eerste batch met donaties hebben kunnen overmaken! In november hebben we veel donaties voor de Jaguar Conservation Ranch ontvangen, wat resulteerde dat wij deze, geweldige, volgende stap konden zetten!

Eerlijk, dit hadden wij niet kunnen doen zonder jullie. Namens zowel de Jaguar Conservation Ranch als namens ons, DANK JULLIE WEL voor het vertrouwen en support.

First blog post is online

Eerste blog is online

Omdat de blog-helden internationaal zijn zullen de blogs dan ook altijd in het Engels geschreven zijn.

5 REASONS WHY WE LAUNCHED THE GREEN STAMP

The moment is here, the Green Stamp is officially launched! Over the last few months, many people have not only asked what we were about to launch but also WHY we wanted to launch the Green Stamp.

We replied to that question by saying that the Green Stamp is the result between our wanted lifestyle and our passions. This is an accurate answer, though this answer doesn’t cover the impact the Green Stamp will make. Not exactly! Let us explain this in more detail.

Time to dive in and write in detail why we launched the Green Stamp!

The Green Stamp is live

The Green Stamp is officieel LIVE!

Het moment is eindelijk hier, the Green Stamp is LIVE!

Midden maart, tijdens de eerste lockdown in Nederland ten gevolge van Covid-19, vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats.
Het lukte ons om een bedrijfsmodel te definiëren waarmee reizigers naar de meest unieke wildlife tours wereldwijd worden gestuurd.
We waren enthousiast als nooit te voren en dachten dat we een paar maanden de tijd hadden om dit op te zetten, vanwege de pandemie.
Echter, vijf maanden later, bleek dat Covid-19 heel wat langer de wereld in zijn greep hield. Dit voelde in eerste instantie als een grote uitdaging voor ons bedrijf.  Gelukkig, lukte het ons deze uitdaging om te buigen tot een versterkende gedachte, wetende dat we wildlife projecten moesten gaan helpen.

Niet na de pandemie, maar NU!

Nadat wij een week durende Mastermind in Oostenrijk hadden bijgewoond, kwamen wij terug met een uitgekristalliseerde roadmap, dat ons zou brengen tot dit moment.

The Green Stamp is live. Je kan nu doneren aan for-purpose wildlife projecten zonder dat je dit iets extra’s kost.
Yes, dat heb je goed gehoord. Een impact maken is nog nooit zo makkelijk geweest.

Geniet van alles dat wij hebben gecreëerd tot dusver en zorg dat je een oogje in het zeil houdt op onze verschillende social media profielen.

We shoot for the moon earth en zijn nu al aan het plannen voor onze volgende GREEN STAMP voor onze geweldige planeet.

First two wildlife projects online

De eerste twee wildlife features zijn gepubliceerd

“Profit for purpose” wat betekent dit precies?

Elizabeth Isele, Senior Program Director bij Great Bay Foundation legt dit uit aan de hand van de volgende (Engelse) definitie: A “Profit for Purpose” business is “led by a mission to achieve social, community, and environmental benefit through trading and by channeling a portion of their profits toward their mission.” Het for-purpose bedrijfsmodel dat we toepassen voor the Green Stamp, is dat alle ontvangen commissies door the Green Stamp worden gedeeld met wildlife projecten, die een Green Stamp label hebben. Kort gezegd: the Green Stamp doneert 50% van haar winst aan wildlife projecten. Maar, het wordt nog beter!

De wildlife projecten met een Green Stamp label, hebben zelf ook allemaal hun eigen for-purpose bedrijfsmodel geïntegreerd! De projecten doneren een deel van hun omzet ter bescherming van de natuur, wildlife or lokale gemeenschappen. Hoe tof is dat?!

Voor de lancering van the Green Stamp hebben we twee wildlife projecten geïnterviewd. Een project is gevestigd in Bolivia, het tweede project in Oeganda.

Beide projecten geven onvergetelijke for-purpose wildlife tours. Wij hadden de kans de twee eigenaren te interviewen voor jou en hebben vanuit deze open gesprekken twee uitgebreide artikelen geschreven. Op deze manier krijg je een indruk van wat je zult ervaren als je een wildlife tour bij ze boekt. Maar, het meest belangrijke, je leert welk doel er achter jouw donatie hangt.